Hírlevél feliratkozás:

Adatkezelési tájékoztató
Bejelentkezés:

Regisztrálok | Elfelejtett jelszó
Pénznem választó:
Díjnyertes, megbízható,
vásárlóbarát webáruház
Akár ingyenes
kiszállítás (részletek itt)
 

Termékkategóriák


OTP
Olcsóbbat.hu

 

Melyik a legjobb edzés számomra? 3. rész TRX


Melyik a legjobb edzés számomra? 3. rész TRX

Folytatjuk barangolásunkat a legtrendibb mozgásformák világában, ezúttal következzen egy jó kis erősítő, funkcionális edzés!

Az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki a TRX-et, amely mára az egyik leginnovatívabb fitnesz eszközzé váltvilágszerte. 


 A funkcionális tréning a fitnesz hazájában, az Egyesült Államokban már óriási népszerűségnek örvend. Ennek számos oka van – minimális eszköz és helyigény, látványos eredmények, széleskörű felhasználás.

Mi is a TRX?

A TRX egy felfüggesztésen alapuló, rendkívül sokoldalú funkcionális tréning eszköz. Mára az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb fitness eszközzé vált világszerte.

A TRX edzés lényege, hogy a mindennapi életből vett mozdulatokat használ (guggolás, kitörés, emelés) és kapcsol össze aktív erőkifejtés közben. A cél minél több izomcsoportot megmozgatni minden egyes TRX gyakorlat során. A TRX edzés alkalmával a teljes test megdolgoztatható. A gyakorlatok összetettsége miatt az egyes izomcsoportok együttes munkára vannak kényszerítve, miközben a törzs izmai minden gyakorlat során, folyamatosan dolgoznak. Fontos, hogy a gyakorlatok az egyéni igényeknek, kondíciónak, edzettségi állapotnak megfelelően variálhatók.

 

Természetes mozgáselemekkel dolgozik, ezért ízületkímélő. Célzottan a törzsizomzatra hat (hasfal, ágyék, mély-hátizmok), a gyakorlatok során ezek az izomcsoportok mindig terhelés alatt vannak. Miközben edzünk a gyakorlatok nagyobb intenzitása miatt pulzusunk is magasabb tartományban tartózkodik, ezáltal az izmaink formálódása mellett a szív- és keringési rendszer is fejlődik. 
Nem az izomépítés a lényeg, hanem a kiegyensúlyozott, stabil és terhelhető teljes izomzat.

A funkcionális tréning esztétikailag is átformálja a testet, harmonikusan kidolgozott izomzatot, jobb izom-egyensúlyt eredményez, fejleszti az állóképességet és a stabilitást.

Sikere egyszerűségében és hatékonyságában rejlik , hiszen bárhova magaddal tudod vinni és bárhol tudod használni. Segítségével végtelen számú gyakorlat végezhető és az egész testet meg lehet vele mozgatni. A TRX-es edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként, így az intenzitást is mi magunk határozzuk meg.

Természetesen a felszerelést az otthoni edzéshez oldalunkon megvásárolhatod:

TRX Pro Kit

TRX Force Kit szett

TRX RIP trainer

Miért ezt válasszam?

  • Javítja az állóképességet, a koordinációt
  • Segíti a hajlékonyságot
  • Fejleszti a core (törzstartó) izmok stabilitását
  •  Férfiak, nők egyaránt használhatják fittségi szinttől függetlenül
  • Esztétikus, funkcionális izmokat fejleszt
  •  Rendkívül intenzív edzést tesz lehetővé, ezáltal felpörgetve az anyagcserét.

Egy TRX-es edzés  intenzívebb, mint egy cardio edzés, sokkal több kalóriát égetünk el rövidebb idő alatt . Az anyagcserét is annyira felpörgeti, hogy az edzés utáni regenerációval  legalább annyi kalóriát égetünk el, mint edzés közben.

Nem véletlen, hogy Jennifer Lopez, Mary J. Blige, Gissele Bundchen , vagy itthon a vízilabda válogatott mellett Szabó Győző és Kamarás Iván is a TRX-et választotta.

 

Fontos, hogy a TRX sem csodafegyver. Csak akkor igazán hatásos, ha odafigyelsz mellette a táplálkozásra, pihenésre és az életmód minden elemére.

Nincs is jobb egy kikapcsoló, stresszoldó edzésnél, amely amellett, hogy jó hatással van a testre, feltölt energiával is, így ne halogass tovább,  mozgásra fel!

Üzlethálózatunk:

Budapest

Fitness szaküzlet

1076 Budapest Garay tér 20

Garay u. és Murányi u. sarka

+3630/430-1201

Nyitva tartás:

H-K: 10:00-18:00

Ss: 13:00-20:00

Cs-P: 10:00-18:00

Sz: 10:00-13:00

Zalaegerszeg

Központi iroda, raktár és szerviz

8900 Zalaegerszeg, Juhász Gyula út 15.

 

+3630/627-8603

+3630/627-7865

Nyitva tartás:

H-P: 08:00-16:00

Sz-V: zárva