Hírlevél feliratkozás:

Adatkezelési tájékoztató
Bejelentkezés:

Regisztrálok | Elfelejtett jelszó
Pénznem választó:
Díjnyertes, megbízható,
vásárlóbarát webáruház
Akár ingyenes
kiszállítás (részletek itt)
 

Termékkategóriák


OTP
Olcsóbbat.hu

 

Futópad rehabilitációs célokra


Több érdeklődővel is találkoztunk már üzleteinkben, illetve ügyfélszolgálatunkon, ahol olyan futópadot kerestek, mely alkalmas lehet rehabilitációs célokra is. Mivel nem túl sok ilyen cikkel lehet találkozni, ezért úgy gondoltuk, írunk egyet. Kínálatunkben ugyan szerepel több modell is, mely megfelel a rehab célokra, de most a Horizon Fitness Citta TT5.1 futópaddal foglalkoznánk többet.

Ahogy a bevezetőben is említettem a Horizon Citta TT5.1 futópaddal foglalkoznánk egy kicsit.

Hogy miért is?

Egy olyan alacsony árkategóriás futópadról beszélgetünk, mely alkalmas otthoni célokra, futásra, joggolásra, kocogásra, sétára, intervall edzésekre és még akár hegyi sétára is. Külsője modern formát tükröz, alkalmas a ma divatos edzés közben dolgozunk elveknek is, alkalmas gyógyulásra, rehabilitációra, ezzel a futópaddal edzhetünk, dolgozhatunk és szórakozhatunk is, illetve, ha úgy akarjuk, mindhármat egyszerre!

Nézzük meg a technikai paramétereit...

Motorja kellőképen erős, hogy egy család napi edzéséhez használni lehessen, akár napi 2-3 óra folyamatos használatra is alkalmas a futógép, hisz 2,5Le folyamatos teljesítményű motorja ezt teszi lehetővé. Speciális Johnson CHP drive system motorja, speciálisan készített, erősebb motor az átlagos motoroknál, ráadásul csendesebb is! Egyébként a motor csúcsteljesítményét olyan 4,0-4,5Le-körül tudhatjuk be. Ami azért nem olyan rossz egy ilyen árkategóriás futópadhoz képest! Futófelülete 127x46cm-es amin biztonságosan futhatunk, kocoghatunk, de még az említett rehabilitációnál is bőven használható. Sebességét 0,8-16km/h-ig szabályozhatjuk, ami szintén bőségesen elegendő egy otthoni használatú futópadhoz. Általában az emberek többsége max 10-11km/h sebességgel használják a futópadokat, de persze van aki ennél magasabb, intenzívebb szinten használja, így nekik is van lehetőségük kényelmesen edzeni a padon. Speciális ízületkímélő rendszerrel rendelkezik, mint minden Horizon futópad, így a VRC ízületkímélő rendszert ez a modell is megkapta. Ez megint egy nagyon jó dolog, hiszen a lényege, hogy különböző keménységű gumi pogácsák helyezkednek el a futólap alján, melyekre futáskor érkezve egy puha felületet kapunk, és mikor elrugaszkodunk, akkor már egy keményebb felületről tudunk neki indulni, így egy képzeletbeli ovális pályán egy kényelmes és dinamikus mozgást fogunk kapni, amit ízületeink megfognak hálálni az idők folyamán! Ennek a mozgásnak köszönhetően a rehabilitációs feladatok is kényelmesebbé, és akár hatékonyabbakká is válhatnak!

Dőlésszögét 10%-ban használhatjuk, ami elegendő lehet akár az intervall edzésekhez, akár a hegyi sétához, vagy futáshoz is. LCD kijelzőn minden fontos és hasznos adatot nyomon követhetünk, amit egy futópadon csak érdemes követni, a trükk nem is itt van, hanem a padot összekapcsolhatjuk egy úgynevezett ViewFit applikációval (opcionális) ami segítségével hasznos programokat, virtuális edzéseket és felhő alapú edzési nyomonkövetést végezhetünk, persze a sok hasznos funkció mellett. Természetesen a futópadban találhatunk programokat és speciális beállítási lehetőségeket is, de erről a termék adatlapján bővebben lehet tájékozódni, itt most inkább a rehabilitációra térnénk ki jobban.

Tehát a futópad alapjaiban véve, bővíthető egy korláttal (opcionális), mely a futófelület két oldalán teljes hosszban húzódik el. Ennek a segítségével a nehezen járó, vagy újra járni tanuló emberek fejleszthetik izomzatukat, mozgás koordinációjukat. Ehhez társul a korábban említett VRC ízületkímélő rendszer, mely egy dinamikusabb, gördülékenyebb mozgást tesz lehetővé. Ahogy írtuk a futópad szélessége is optimális ahhoz, hogy nem csak fussunk, sétáljunk... a padon, hanem kényelmesen meg is tudjunk támaszkodni rajt, ha a korlátok fent vannak, így baj esetén, megtudjuk támasztani magunkat gond nélkül! Természetesen egy biztonsági mágnes kulcs is a segítségünkre van, ha elesnénk, vagy hirtelen le kell állítani, akkor ezt kihúzva, azonnal leáll a futópad és ezzel elkerülve a balesetet. A futógép rendelkezik egy "STEP ASSIST" platformmal, mely segítségével, könnyedén felléphetünk a padra, A futópad alapjaiban véve sem magas, de akinek a lábemelés problémát, vagy nehézségeket okoz, ők is kényelmesen és biztonságosan fel tudnak lépni a futólapra. 

 

Összességében, nyugodt szívvel bátran és büszkén kijelenthetjük, hogy egy zseniális, otthoni futópadot vásárolhatunk meg, megfizethető áron, elég komoly technikai tudással és rehabilitációkat elősegítő funkciókkal! Nem mellesleg egy olyan márka termékét, ami top kategóriás!

 

Horizon Fitness Citta TT5.1 futópad adatlapja - itt bővebben olvashatnak a termék technikai tulajdonságairól, és felszereltségéről egyaránt.

Az oldalunkon található ipari, edzőtermi, profi futópad is, mely alkalmas rehabilitációs célokra, tehát, ha ilyen jellegű, futógépet keres, kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal és készséggel segítenek!

 

Üzlethálózatunk:

Budapest

Fitness szaküzlet

1076 Budapest Garay tér 20

Garay u. és Murányi u. sarka

+3630/430-1201

Nyitva tartás:

H-K: 10:00-18:00

Sz: 12:00-19:00

Cs-P: 10:00-18:00

Sz: minden páratlan héten 10:00-13:00

Zalaegerszeg

Központi iroda, raktár és szerviz

8900 Zalaegerszeg, Juhász Gyula út 15.

 

+3630/627-8603

+3630/627-7865

Nyitva tartás:

H-P: 08:00-16:00

Sz-V: zárva