Hírlevél feliratkozás:

Adatkezelési tájékoztató
Bejelentkezés:

Regisztrálok | Elfelejtett jelszó
Pénznem választó:
Díjnyertes, megbízható,
vásárlóbarát webáruház
Akár ingyenes
kiszállítás (részletek itt)
 

Termékkategóriák


OTP
Olcsóbbat.hu

 

Edzőtermi gépek avagy milyen gépet vásároljak


Edzőtermi gépek avagy milyen gépet vásároljak

Ezt a kérdést cégünknek szerencsére sokszor teszik fel ügyfeleink. Ebben a cikkünkben megpróbáljuk a főbb szempontokat összeszedni és alátámasztni, mit miért érdemes, és mire kell odafigyelnünk. Sok esetben otthoni gépeket próbálnak a vásárlókra rásózni, és erre csak később derül fény, mikor már nem nagyon tud a vásárló visszakozni. Cikkünk elolvasása után, bízunk benne, hogy mindenki a megfelelő terméket tudja majd kiválasztani!

Edzőtermi gépek avagy milyen gépet vásároljak

Nagyon fontos, hogy edzőtermünkbe, hotelünkbe, stúdiónkba vagy bármilyen közületi helyiségbe, ahol többen használják a gépeket megfelelő minőségű és oda való gépet vásároljunk! Elsősorban ez fontos ügyfeleink számára, hiszen ők vélhetően azért fognak oda járni, mert használnák a gépeket, na most ha ezek a gépek szervizbe, vagy javítás alatt vannak, vagy megpillantjuk rajt az "üzemen kívül" esetleg a "100kg felett nem használható" vagy hasonló feliratokat, az bizalomvesztést eredményezhet. Másodsorban az üzemeltető részére is fontos, hiszen üzlet szempontjából vásárolta a gépeket, amik akkor termelnek ha működnek. A jó minőségű gépek évekig müködőképesek lesznek, míg az otthoni, vagy gyengébb minőségű gépek, biztosan nem bírnak ki annyi időt, mint nagytestvéreik.

Eme cikkünket vásárlóink ihlették meg, mostanában több olyan árajánlatkérést is kaptunk, hogy "meglévő gépeinket frissítenénk le, mert gondok vannak vele...stb."  -"Természetesen szívesen segítünk, milyen gépeik vannak?" Itt jön a feketeleves mondják a márkát és már nem is kell csodálkoznunk (sajnos márkát nem írhatunk be, mert az sértené az adott cég / cégek jogait)... tele van otthoni gépekkel, vagy otthonra szánt erősebb gépekkel. Utólag már az ügyfél is belátja, hogy nem volt jó döntés akkoriban ez a választás. Persze ha már megvette a gépeket nem dobhatja ki, így mindenki kihozza belőle a maximumot és idővel lecserélik ezeket a gépeket, de gazdasági szempontból, ez ugye nem kifizetődő. 

Sajnos az ipari gépek általában, (bár nem minden esetben) drágábbak mint az otthoni verziós gépek. Ezért döntenek úgy a tulajdonosok, hogy az olcsóbbat választják. Ezt meg is értjük, ezzel a cikkünkkel csak segíteni szeretnénk a leendő tulajdonosokat, hogy kicsit több beruházással hosszabb távon gondolkodhatunk. Sokan ezt félreértik, mert abban a hitben vannak, hogy a kereskedő biztos csak át akarja vágni őket, és többet akar keresni, ez általában tévhit, a kereskedőknek az ipari gépek többe kerülnek mint az otthoni gépek, effektív egyenesen arányosan nő a kiadás és a haszon is, tehát nem az a cél, hogy minél több pénzt elkérjenek a gépekért, hanem hogy jó és megbízható gépeket kapjon az ügyfél, amit hosszútávon tud használni. Persze vannak ellenkező esetek is, de ezt meg kell tudni válogatni, mindig vannak árulkodó jelek! Például egy olyan cégnél, ahol csak otthoni gépek vannak, nem érdemes profi termi gépeket keresni, mert ő valószínűleg nem foglalkozik vele, de a haszon reményében bepróbálkozhat a saját kínálatával, és sokszor be is talál. Mivel olcsó, jól néz ki.... már meg is vettük! 

Itt egy kicsit elkanyarodnék és megjegyezném, hogy sok otthoni gépnek a paraméterei, megegyeznek egy termi gép paramétereivel, így megtévesztő lehet számunkra. Ez nem is vitás. 

Nézzünk egy példát, általában egy termi futópad 3-4 Le-s motoroktól indul, de ezek a motorok megtalálhatóak otthoni futópadokban is. Igen, de nem mindegy, hogy milyen meghajtás, vezérlés van a rendszer mögött. Egyenáram, vagy váltóáram, a gombok bírják e a napi több órás nyomkodást, vagy sem. Aztán ott van a teherbírás, azért mert egy otthoni futópad elbír 180-200kg-ot, még nem lesz termi futópad. Sok minden kell mögé, hogy az legyen. Ezekkel az infókkal simán eladják nekünk az otthoni futópadokat termi vagy "félprofi" verzióként! Figyeljünk ezekre, vannak olcsóbb termi gépek, melyek biztosan bírni fogják a terhelhetőségeket, járják körbe a dolgokat és mindig több helyen kérdezősködjenek! 

Fontos tudni, hogy pl a termi kardió gépek 0-24 használatra vannak tervezve, míg egy félprofinak nevezett gép napi 6-8 órára, az otthoni gépek általában 2-3 órára, de van amikor csak 1-2 órát bírnak ki. Fontos, hogy ezeket is figyelembe vegyük vásárláskor!

Jelenleg a piacon több olyan cég is szerepel akik jóminőségű, megbízható gépeket kínálnak esetleg még szervizzel is rendelkeznek, olyan mint a Vital Force :-) na jó, viccet félre, tényleg több cég van rajtunk kivül is, akik megbízhatóak, nem sok, de azért lehet válogatni. Tartsuk szem előtt a szerviz, garancia és karbantartás kérdését is. Nem utolsó sorban a referenciákat is figyeljük, nézzük meg! 

Persze előfordul, mert hát a helyzet úgy hozza, hogy az ügyfél ezt kéri, erre van kerete, akkor nincs mit tenni. Egy kisebb hotelbe, vagy céges edzőterembe, esetlegesen a valóban félprofi gépeket be lehet tenni, de ebben az esetben kompromisszumot kell kötnünk magunkkal, hogy azok a gépek, vélhetően kevesebbet fognak bírni, mint egy oda való gép! Ilyen esetekre javasoljuk, hogy valamiféle karbantartói megállapodást, vagy sűrűbb karbantartást eszközöljünk ki a választott cégnél, ezzel a gépeink élettartalmát jelentősen növelhetjük! Ez mondjuk igaz az edzőtermi gépekre is!

Amennyiben mindezt alaposan körbe járjuk, úgy vélhetően nem lesz gondunk a gépeinkkel és jól fogunk választani.

 

Reméljük cikkünk hasznos és használható információkkal bírt az Ön/Önök számára. Keressenek bátran, bizalommal bennünket és legyen Ön is elégedett partnereink egyike!

 

Vital Force - Minden Ami Fitness

 

Matrix Fitness - Impulse Fitness - FFiTTech - Vision Fitness - Life Fitness - Technogym - Star Trac

Üzlethálózatunk:

Budapest

Fitness szaküzlet

1076 Budapest Garay tér 20

Garay u. és Murányi u. sarka

+3630/430-1201

Nyitva tartás:

H-K: 10:00-18:00

Sz: 12:00-19:00

Cs-P: 10:00-18:00

Sz: minden páratlan héten 10:00-13:00

Zalaegerszeg

Központi iroda, raktár és szerviz

8900 Zalaegerszeg, Juhász Gyula út 15.

 

+3630/627-8603

+3630/627-7865

Nyitva tartás:

H-P: 08:00-16:00

Sz-V: zárva