Hírlevél feliratkozás:

Adatkezelési tájékoztató
Bejelentkezés:

Regisztrálok | Elfelejtett jelszó
Pénznem választó:
Díjnyertes, megbízható,
vásárlóbarát webáruház
Akár ingyenes
kiszállítás (részletek itt)
 

Termékkategóriák


OTP
Olcsóbbat.hu

 

Horizon Fitness Ellipszisjárók - komfort


altHorizon Fitness Ellipszisjárók - komfort

Ebben a cikkben a Horizon Fitness ellipszisjárók Komfort tulajdonságairól írunk bővebben. Megtalálható a cikkben a lépéshossz, Q-faktor, pedálok, ESQF, APS.. stb.

Reméljük hasznukra válik ellipszisjáró vásárlásakor!

 

 

Horizon Fitness Ellipszisjárók - komfort

Cikk Tartalma:

  • Horizon Fitness - Ellipszisjáró - lépéstávolság
  • Horizon Fitness - Ellipszisjáró - Q-faktor
  • Horizon Fitness - Ellipszisjáró - mozgás dinamikus pedál
  • Horizon Fitness - Ellipszisjáró - ESQF
  • Horizon Fitness - Ellipszisjáró - APS

 

A crosstrainerek kiválóan alkalmasak a hosszútávú, kitartó edzésekhez. Népszerűségét az alsó- és felsőtestedzés egyidejű, hatékony kombinációjának köszönheti. Ez az egész testet érintő edzés a fel és le mozgásaival a kocogás mechanizmusára támaszkodik, de többet nyújt egy egyszerű step edzésnél. A Horizon Fitness Crosstrainer ezt a népszerű edzésformát következetesen ötvözi a dizájnnal és a megbízható minőséggel.

Az elliptikus trénerek világszerte növekvő kategóriája a teljes testet megmozgató edzésnek és az edzőtermek leginkább használt készülékei.
A Horizon Fitness elliptikus trénerei a különlegesen izületkímélő és hatékony edzés érdekében felveszik a test folyamatos és természetes mozgását. A gép elősegíti kitartását, miközben a lebegés érzését biztosítja. Elülső meghajtásával elliptikus trénerünk kifejezett ellipszist ír le.
A sarok megemelésével a hatékonyság meghaladja a step-edzését és a hátulsó meghajtású cross-tréner fel-le mozgásának hatékonyságát. Csakúgy mint a gyaloglásnál és a sífutásnál, a teljes lábizomzat igénybevételére sor kerül.
 

Ellipszisjáró komfort

A Komfortba bele tartozik, hogy egy gép kényelmes legyen! A Horizon Fitness ellipszisjárók is olyan ergonómiával vannak kifejlsztve, hogy a gépek használata ne terhelje meg a vállakat és a hátat sem! Ez rendkívül fontos, hiszen az egészségünk javítása érdekében veszünk fitness gépeket, nem pedig az ellenkezője végett!

Horizon Fitness - Ellipszisjáró - lépéstávolság:

A lépéstávolság nagyon fontos tényező minden ellipszisjárónál. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gépet vásárolunk a családunk vagy saját részünkre. Nagyon fontos, hogy mindig a legmagasabb családtagunkat vegyük figyelembe (aki használni fogja az ellipszisjárót). Ez részben azért fontos, mert egy magas embernek más a lépéshossza és egy esetlegesen kisebb gépnél, vagy nem megfelelő gépnél, nem tudja úgy medolgozni a testét ahogy szeretné, illetve még kárt is tehet benne, hiszen az izületei pillanatok alatt elkophatnak. Egy magas embernek az sem mindegy, hogy milyen magasan van a gép kapaszkodója. Az a normális, ha vállmagasságban egyenesen meg tudja fogni a kapaszkodót és rendessen kihuzza a kezét vállait az ellipszisjáró használat közben. A Horizon Fitness ellipszisjárók általánosságban 40-46cm-es lépéstávolsággal rendelkeznek, ez a lépéstávolság egy 190-200cm-es embernek megfelelőek! Ezt mindig vegyük figyelembe ellipszisjáró vásárlásakor!

Horizon Fitness - Ellipszisjáró - Q-faktor:

Q-faktor

A Q-faktor a pedál távolságot jelenti. A Horizon Fitness Andes széria modelljei ESQF-el (Extra Small Q-Factor) rendelkeznek, vagyis kevesebb, mint 100 mm távolsággal. Gyaloglás közben a lábak távolsága 120-150 mm közötti, futás közben ezek kisebbek, 80-100 mm közöttiek. Az alacsony Q-faktor előnyös ergonómiát biztosít futás közben az elliptikus tréneren.

Horizon Fitness - Ellipszisjáró - mozgás dinamikus pedál:

alt

Mozgásdinamikus pedálok

A Horizon Fitness Andes 509 modell rendelkezik egy un. APS (adjustable pivoting system) funkcióval. A mozgatható pedálok hozzá idomulnak lábpozíciója szögéhez és támogatólag hatnak a kivételesen puha és kifejezetten elliptikus mozgáshoz. Ezáltal kényelmesebbek az ellipszisjárók és védik a sarkainkat és izületeinket!

 

 

 

Horizon Fitness - Ellipszisjáró - ESQF:

Az ESQF (Extra Small Q-Faktor) azt jelenti, extra kicsi pedáltávolság van a két talp közözött. Ennél a jelölésnél 100mm -nél kisebb ez a távolság. Általában, ha valaki sétál akkor a lépéstávolsága 120 - 150 mm között szokott lenni, futásnál ez mindig kisebb, ezért is fejlesztették ki a Horizon Fitness mérnökei ezt a technológiát és tették 100mm alá ezt a távolságot.Ergonómikusan elönyős pedálok.

Az alábbi képen látható, hogy sétálásnál 130mm körül van a lépéstávolság, futásnál viszont csak 90 mm.

alt

Horizon Fitness - Ellipszisjáró - APS:

A Horizon Fitness APS (adjustable pivoting system) rendszer szorosan kapcsolódik a Mozgás dinamikus pedálokhoz. Igazából a pedálok tökéletes müködését az APS rendszerés a mozgás dinamikus pedálok alkotják. Az APS az a rendszer ami az ellipszisjáró pedálzatában magát a mozgó pedálfejet jelenti és igazodását a lábfejhez. Az alábbi képpel próbáltuk illusztrálni a mozgó lábfejet és alatta az ellipszisjáró APS rendszerét, hogy hogyan idomul a lábfejhez mozgás közben.

alt

 

Esetlegesen további kérdéseik lennének a fent leírtakkal kapcsolatban, bátran lépjenek kapcsolatba ügyfélszolgálatunkal!

Horizon Fitness Ellipszisjárók - komfort

Üzlethálózatunk:

Budapest

Fitness szaküzlet

1076 Budapest Garay tér 20

Garay u. és Murányi u. sarka

+3630/430-1201

Nyitva tartás:

H-K: 10:00-18:00

Sz: 12:00-19:00

Cs-P: 10:00-18:00

Sz: minden páratlan héten 10:00-13:00

Zalaegerszeg

Központi iroda, raktár és szerviz

8900 Zalaegerszeg, Juhász Gyula út 15.

 

+3630/627-8603

+3630/627-7865

Nyitva tartás:

H-P: 08:00-16:00

Sz-V: zárva